Blogg

Nyckelkortet är inlämnat – BT checkar ut

Nyckelkortet, till hotelldörren som ändå aldrig gick att låsa, är inlämnad i receptionen. BT har checkat ut från Maspalomas och Elfborgs träningsläger.

Starka vindar har svept över Gran Canaria. Det har vädrats i Elfsborg också. Nya idéer och tankesätt har följt med nye manager Jimmy Thelin.

Alla fyra ledare har varit med vid träningarna. Den som springer mest, är Miguel Beas. Kan han ha bäst fysik av allsvenskans tränare? Det är högst troligt.

  Jimmy Thelin med Dan Fransson, Miguel Beas och Tobias Linderoth.

  Alla spelare snackar relationer och lagbygge. De ser faktiskt ut att ha kul tillsammans. Och har goa snack. Det såg man inte mycket av förra året.

  Viktor Prodell i gott snack med Gustav Henriksson.

  I det nya Elfsborg kramas man.

  Här kramas spelarna mellan varje armhävning.

  Huvudet måste vara med, för att klara full effektivitet.

  Miguel Beas rör på sig på planen – men har huvudet fokuserat.

  Tempo, tempo, tempo… Det är full fokus på träningspassen. Intensivt. Så till den milda grad att vattnet bärs ut på planen, istället för att spelarna ska ödsla tid med att springa till sidlinjen. Att ta sig till vattnet kan också bli ett träningsmoment, som att gå sidleds eller springa i zick zack.

  Vattenpaus – ute på planen.

   

  Tröjor på rad… när det är varmt. Nästa stund åker de på igen.

  Sol, regn. Varmt, kallt. Tröja av, tröja på. Vädret har varit speciellt. Någon dag såg jag tafatta försök här och var i truppen att försöka kavla upp shorts och t-shirts. Andra såg mest ut att vilja ha på sig så mycket det bara gick. Jag vågar påstå att Emir Bajrami, inte tagit av sig sin långärmade tröja under hela veckan överhuvudtaget. Jo förresten, när han spelade match.

  Bajrami kör med långärmat – oavsett väder.

  Tack för mig för den här gången!

  De här söta ungarna höll mig sällskap under veckan.