Blogg

Leken slutade på akuten för Karlsson

Jesper Karlsson var en mästare på att cykelsparka bollen in på motståndarens planhalva och vinna poäng i fotbollstennis. Tills han skadade sig och fick åka till akuten.

Så där, då är äntligen även BT på IMG Academy i Florida. Första dagen innehöll två pass. Det första av dem var tänkt att hållas inne på gymmet, men där var det tydligen fullbokat så det fick bli ett fyspass ute på fotbollsplanen. Efter ganska så ordinär styrketräning var det dags för fotbollstennis. Truppen delades in i sex lag och alla mötte alla. Jag förundrades länge över hur Jesper Karlsson med akrobatik vann poäng för sitt lag. Han smashade bollen in på andra planhalvan genom läckra cykelsparkar. Det gick vägen ända tills olyckan var framme i sista avgörandet. Då föll han illa på armen och skadade sig. Han fick lämna för ett akutbesök på sjukhus för röntgen och undersökning. Han var inte tillbaka när eftermiddagsträningen drog i gång. Återkommer med info om hans status.

Fystränare Dan Fransson har börjat med en ny grej. Genom att filma spelarna med en app en gång i veckan mäter han deras spänst. De ska hoppa så högt som möjligt från stående. Resultaten jämförs från vecka till vecka och varje spelares utveckling – eller brist på sådan – dokumenteras. Tekniken var väldigt varierande.

  Rami Kaib.

  Simon Olsson.

  Stefan Ishizaki.

  Marokhy Ndione.

  På eftermiddagen var det dags för fotbollsträning ledd av Jimmy Thelin med hjälp av Miguel Beas, Nuno De Almeida och Linus Eriksson. Då var det inte längre bara soligt, utan också riktigt varmt. Spelarna uppmanades att dricka mycket.

  Nu är det klart att matchen mot New York Red Bull inte kommer TV-sändas. Däremot är BT på plats och rapporterar. Tydligen ska den spelas tre gånger 30 minuter, enligt MLS-lagets önskemål. De har en mängd spelare på try out som ska få chans att visa upp sig.