Blogg

Gick av planen – och slängde skorna

Efter andra träningspasset för dagen kasserade Simon Olsson sina skor. De hade gjort sitt – och var utslitna efter att bara ha tjänat i knappt en månad.

 

  Rami Kaibs skor brukar hålla lite längre än så.

  – Mina skor håller ungefär i två månader, Simons skulle jag nog säga tre veckor… Det beror på att Simon drar mycket i marken när han spelar… han släpar fötterna.

  Och det gör inte du? 

  – Oftast med vänsterfoten eftersom jag skjuter mycket inlägg, men då brukar jag bara byta ut vänsterskon. Då slipper jag spela in båda skorna. Det är så jobbigt i början, de är ju så tajta eftersom jag alltid spelar med typ två storlekar för små i fotbollskor. Jag vill att de ska sitta jäkligt tajt, det gör ont som fan i början kan jag säga men det är värt det i slutändan.

  Inte heller Christopher McVey byter så ofta som Olsson.

  – Det har att göra med spelstil, om man skrapar mycket eller om man spelar på positioner där man slår fler långbollar. Då brukar man släpa lite mer för att få tryck på bollarna…

  Hur länge håller dina?

  – Jag skulle nog säga kanske två månader.

  Backen tar upp sin orangea ur väskan och synar dem.

  – Se här, de börjar släppa…

  Kör du också mindre storlek?

  – Haha, det har jag gjort förut, men de här har jag fått av David Olsson och de var lite större i storleken och den modellen sitter ändå trångt på mig. Det var ju skitbra, får man ett par skor av David så vill man ju passa på att spela med dem.

  Simon Olssons skor – i soptunnan.