Blogg

BT lyfter mot Florida

Elfsborg har redan varit på plats på anläggningen IMG Academy i Bradenton, Florida sen i början av veckan. Strax ansluter även BT. En flygresa över Atlanten och jag är där.

Under veckan som följer kör laget ett till två fotbollspass om dagen. BT håller koll på dessa och berättar vad som händer. På lördag är det dags för säsongens första och lägrets enda match. Då ställs Elfsborg mot MLS-laget New York Red Bull. BT rapporterar självklart från den. Elfsborg har dock försökt hitta ännu ett lag att spela mot och vad jag vet så är de inte helt avfärdat ännu.

Manager Jimmy Thelin har nye assisterande tränare Nuno De Almeida med sig tillsammans med Miguel Beas, nye målvaktstränare Linus Eriksson, fystränaren Dan Fransson och Martin Andersson till sin hjälp att forma laget.

    24 spelare är med i Florida; Kevin Stuhr-Ellegaard, David Olsson, Tim Rönning, Joakim Nilsson, Ibrahim Dresevic, Jon Jönsson, Gustav Henriksson, Mattias Özgün, Frederik Holst, Jesper Manns, Christpoher McVey, Rami Kaib, Robert Gojani, Stefan Ishizaki, Samuel Holmén,Simon Olsson, Alex Dyer, Simon Lundevall, Jesper Karlsson, David Boysen, Per Frick, Pawel Cibicki, Marokhy Ndione och Deniz Hümmet.

    BT flyger till Bradenton och Elfsborgs träningsläger.